Közlekedés és szállítmányozás

Raktáros

Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000048
Vonatkozó Jogszabály
5 1041 15 06
Képzés típusa
Engedélyköteles képzés
Képzési idő
200 óra
Képzés bemeneti feltételek
- alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése

A képzés célja

A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő sajátítsa el a Raktáros részszakma megszerzéséhez, kapcsolódó munkakör betöltéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, készségeket és kompetenciákat. A képzés célja továbbá, hogy ösztönözze az alacsony iskolai végzettséggel, munkaerőpiacon keresett kompetenciával vagy szakképesítéssel nem rendelkező felnőtt lakosság, kiemelten a közfoglalkoztatottak részvételét az oktatásban, képzésben, és lehetőséget biztosítson számukra a munkaerő-piaci szempontból releváns képzettség, ismeretek, készségek, kompetenciák megszerzésére.

A munkaterület rövid leírása és a képzés során megszerezhető kompetenciák

A raktáros a telephelyeken és raktárakban ellenőrzi és koordinálja a raktárban folyó munkákat. Gondoskodik az új termékek felcímkézéséről, az áruk áthelyezéséről, csoportosításáról stb. Közreműködik a készletezési és leltározási folyamatokban, a nyilvántartási és információs rendszer működtetésében, valamint az anyagok szakszerű tárolásának megszervezésében és az anyag- és áruszállítás irányításában. Raktározás területén segíti és szakmai vezetője irányításával ellátja a be- és kitárolás munkafolyamatait, az anyag átvételét és kiadását, elvégzi a komissiózás és az expediálás műveleteit. Kezeli a kézi árumozgató eszközöket, a raktári szoftvereket és kapcsolódó egységeiket (pl. vonalkódleolvasót használ).

Jelentkezés

Töltse ki a jelentkezési lapot és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.

További kapcsolódó képzések

Szakképzések fiataloknak, oktatások fialoknal, képzések fiataloknak, képzések 8 általánossal, képzések érettségivel. OKJ-s képzés
Közlekedés és szállítmányozás

Logisztikai feldolgozó

Menü