Gépészet

Robbanásbiztos berendezéseket felügyelő szakember továbbképzés

Engedélyszám, Nyilvántartási szám
B/2020/000284
MBFSZ-HATÓSÁG/2516-2/2019
Vonatkozó Jogszabály
16/2018. (IX. 11.) ITM rendelet
Képzés típusa
Bejelentésköteles képzés, Hatósági jellegű
Képzési idő
14 óra
Képzés bemeneti feltételek
- az adott munkakörre a 16/2018. (IX. 11.) ITM rendelet 1. melléklet 4. táblázatában a 8-9-10 sorában előírt szakmai képesítés vagy végzettség megléte. (Részletekről érdeklődjön kollégáinknál)
- Gyakorlati idő igazolása a végzettségnek megfelelő időtartamban a 16/2018. (IX. 11.) ITM rendelet 1. melléklet 4. táblázatában a 8-9-10 sorában meghatározottak szerint

A képzés célja

A továbbképzések célja, hogy a hatósági jellegű képzést teljesítő személyek a munkakör betöltéséhez szükséges korszerű műszaki-biztonsági szakmai ismereteket sajátítsanak el. Megismerjék a tevékenységi területre vonatkozó műszaki biztonsági, mérésügyi, tűzvédelmi és építésügyi jogszabályi követelmények szakterületet érintő változásait, a munkakörbe tartozó tevékenységekkel kapcsolatos műszaki szabványok követelményeinek változásait, és az üzemvitel, a karbantartás, a műszaki biztonsági ellenőrzés területén korszerű ismeretanyagot sajátítsanak el.

A munkaterület rövid leírása és a képzés során megszerezhető kompetenciák

Az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről szóló 21/2010. (V. 14.) NFGM rendeletben meghatározott „Sújtólég- és robbanásbiztos villamos berendezések kezelőinek és javítóinak műszaki vezetője” képesítéshez szükséges követelményeknek megfelelően: a robbanásbiztos villamos berendezések és létesítmények tervezése, továbbá ezek létesítési, üzembehelyezési, üzemeltetési, karbantartási és javítási munkáinak, valamint a műszaki felülvizsgálatok (ellenőrző állomások) műszaki irányítása, robbanásvédelmi szempontból rendelkezési hatáskörű műszaki vezetői tevékenység.
- Az eddig megszerzett szakmai tapasztalatok fejlesztése a szakmai követelményekben bekövetkezett (jogszabályok, szabványok) változások függvényében.
- A szakmai követelmények (jogszabályok, szabványok) változásához való igazodás képességének fejlesztése.

Jelentkezés

Töltse ki a jelentkezési lapot és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.

További kapcsolódó képzések

Gépészet

Közúti közlekedési ágazatban használt gépek kezelőinek képzése (Targoncavezető és szállítógép kezelő, Emelőgép- és rakodógép kezelő, Földmunkagép kezelő)

Gépészet

Nyomástartóedény-gépész

Gépészet

Nyomástartó edény gépész továbbképzés

Menü