Gépészet

Nyomástartó berendezés vizsgálója képesítő képzés

Engedélyszám, Nyilvántartási szám
B/2020/000284
BP/0102/1559-2/2019

Vonatkozó Jogszabály
213/219. (VIII. 27.) Korm. rendelet
Képzés típusa
Bejelentésköteles képzés, Hatósági jellegű
Képzési idő
80 óra
Képzés bemeneti feltételek
- betöltött 25. életév
- Egészségügyi alkalmasság
- Szakirányú felsőfokú műszaki végzettség és megfelelő szakmai tapasztalat (részletekről érdeklődjön kollégáinknál)

A képzés célja

A képesítő képzés célja, hogy a hatósági jellegű képesítő képzést elvégző szakember - korábbi szakmai tapasztalatára és kompetenciáira alapozva - megszerezze a nyomástartó berendezések, a töltő berendezések, a kisteljesítményű sűrített gáztöltő berendezések műszaki-biztonsági hatósági felügyeletéről és az autógáz tartályok időszakos ellenőrzéséről szóló 2/2016. (I. 5.) NGM rendeletben meghatározott nyomástartó berendezés vizsgálója munkaterülethez tartozó legjellemzőbb feladatkörök betöltéséhez szükséges ismereteket.

A munkaterület rövid leírása és a képzés során megszerezhető kompetenciák

• A nyomástartó berendezés vizsgálója munkaterületén elvégzi a 213/2019. (VIII. 27.) Korm. rendelet - a nyomástartó berendezések, rendszerek és létesítmények műszaki‐biztonsági hatósági felügyeletéről hatálya alá tartozó nyomástartó edények, rendszerek, létesítmények:
a) ellenőrzési tervnek megfelelő üzemeltetési, szerkezeti és szilárdsági ellenőrzését (időszakos helyszíni ellenőrzését), soron kívüli ellenőrzését, tömörségi nyomáspróbáját és tömörség ellenőrzését, a tervező által előírt egyéb vagy helyettesítő vizsgálatokat, valamint az átalakítás során a beavatkozás utáni állapot megítéléséhez szükséges vizsgálatokat,
b) csővezetékei, szerelvényei, tartozékai állapotának, illetve működőképességének ellenőrzését,
c) a meg nem engedhető túlnyomás elleni védelem meglétének, alkalmasságának számítással történő ellenőrzését, az illetéktelen beavatkozás elleni védelem megfelelőségének vizsgálatát,
d) vizsgálati módszereinek, technológiáinak meghatározását, jóváhagyását,
e) vizsgálati eredményeinek rendszerezését, értékelését és dokumentálását, jegyzőkönyv vezetését.
• A nyomástartó berendezés vizsgáló a már meglévő szakmai tapasztalatai és kompetenciái közé beilleszti a jelen dokumentum tárgyát képező képesítő képzés során megszerzett ismereteket.

Jelentkezés

Töltse ki a jelentkezési lapot és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.

További kapcsolódó képzések

Gépészet

Közúti közlekedési ágazatban használt gépek kezelőinek képzése (Targoncavezető és szállítógép kezelő, Emelőgép- és rakodógép kezelő, Földmunkagép kezelő)

Gépészet

Nyomástartóedény-gépész

Gépészet

Nyomástartó edény gépész továbbképzés

Menü