Elektronika és elektrotechnika

Robbanásbiztos berendezés szerelője

Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000048
Vonatkozó Jogszabály
07994001
Képzés típusa
Engedélyköteles képzés
Képzési idő
120 óra
Képzés bemeneti feltételek
- alapfokú iskolai végzettség
- Villamosipari (erős és/vagy gyengeáramú) és/vagy gépész és/vagy vegyipari és/vagy munkavédelmi és/vagy tűzvédelmi szakma, szakképesítés
- egészségügyi alkalmasság
- Villamosipari (erős és/vagy gyengeáramú) és/vagy gépész és/vagy vegyipari és/vagy munkavédelem és/vagy tűzvédelem területen eltöltött 3 év gyakorlati idő.

Az ilyen szakképesítéssel rendelkező személyek szerepe rendkívül fontos a robbanásveszélyes környezetben dolgozó vállalkozásokban és iparágakban. A szakember képes a robbanásveszélyes helyeken használatos berendezéseket alaposan megvizsgálni, és kiválasztani azokat, amelyek megfelelnek a szükséges biztonsági előírásoknak és előírásoknak.

Az ilyen szakemberek rendelkeznek azokkal az ismeretekkel és tapasztalatokkal, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy felismerjék a robbanásveszélyes környezetekben fennálló kockázatokat és megfelelő intézkedéseket tegyenek azok minimalizálására. Ezen szakemberek általában felelősek azért, hogy a robbanásveszélyes környezetekben használt berendezések biztonságosak legyenek, és megfeleljenek az általános biztonsági előírásoknak.

Ezenkívül a szakképesítéssel rendelkező személyek képesek az ilyen berendezések szerelésére, javítására, felújítására és karbantartására is. Az ilyen feladatok ellátása szintén rendkívül fontos, mivel biztosítják a berendezések biztonságos működését és csökkentik a kockázatokat.

Végül, az ilyen szakemberek általában felelősek azért is, hogy az adott berendezések megfeleljenek a vonatkozó biztonsági előírásoknak és előírásoknak. Ezen szakemberek szerepe tehát rendkívül fontos a robbanásveszélyes környezetekben dolgozó vállalkozások és iparágak biztonságának fenntartásában és javításában.

 

 

A képzés célja

A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő sajátítsa el a Robbanásbiztos berendezés szerelője szakképesítés megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, készségeket és kompetenciákat.

A munkaterület rövid leírása és a képzés során megszerezhető kompetenciák

A szakképesítéssel rendelkező a robbanásveszélyes helyeken, alapképesítésének megfelelően berendezéseket kiválaszt, szerel, javít, felújít, kezel, üzembe helyez, illetve a robbanásbiztonság-technika általános megfelelését igazolja (felülvizsgál).

Jelentkezés

Töltse ki a jelentkezési lapot és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.

További kapcsolódó képzések

Elektronika és elektrotechnika

Kisfeszültségű FAM kábelszerelő

Elektronika és elektrotechnika

Kisfeszültségű mérőhelyi FAM szerelő

Szakképzések megkezdése fiatal korban rendkívül előnyös, oktatksok fiataloknak, képzések fiataloknak
Elektronika és elektrotechnika

Erősáramú berendezések felülvizsgálója továbbképzés

Menü