Gépészet

Teherkötöző képzés

Engedélyszám, Nyilvántartási szám
B/2020/000284
Vonatkozó Jogszabály
47/1999. (VIII. 4.) GM rendelet
Képzés típusa
Bejelentésköteles képzés, Hatósági jellegű
Képzési idő
8 óra
Képzés bemeneti feltételek
- betöltött 18. életév

 

A teherkötöző tanfolyam egy olyan képzés, amely során a résztvevők megtanulják, hogyan kössék le biztonságosan a szállításra szánt árut, hogy az ne mozdulhasson el vagy sérülhessen a szállítás során. A tanfolyam része lehet a terhelésbiztosítás, az áruszállítás szabályozása és az áruk szállításához szükséges eszközök használata is.

A teherkötöző tanfolyamok általában rövid, általában 1-2 napos tréningek, amelyeket a fuvarozók és a szállítók alkalmazottai szoktak igénybe venni. A tanfolyam során a résztvevők megismerik a szállítási biztonsági előírásokat és azok betartásának fontosságát, valamint gyakorlati tudást szereznek az áruk biztonságos rögzítéséhez és a szállítási eszközök használatához.

A teherkötöző tanfolyamok nagyon fontosak a szállításbiztonság szempontjából, és elősegítik a hatékonyabb és biztonságosabb áruszállítást. A tanfolyamokat általában képzett oktatók tartják, akik rendelkeznek a szállítási biztonsági előírásokkal kapcsolatos szakértelmekkel és tapasztalatokkal.

A képzés célja

A szakképesítés munkaterületéhez tartozó legjellemzőbb munkakörök, foglalkozások betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátíttatása.
A cél elérése érdekében el kell sajátíttatni a munkakörben elvégzendő feladatokat, ki kell alakítani az azokhoz szükséges tulajdonságokat (alkalmazott szakmai ismeretek, szakmai készségek, képességek, személyes, társas és módszerkompetenciák).

A munkaterület rövid leírása és a képzés során megszerezhető kompetenciák

A teherkötöhő feladata
- a teherfelvevő eszköz helyes kiválasztása és alkalmazása,
- a terhek biztonságos felerősítése, rögzítése,
- az emelőgép kezelő irányítása jelzésekkel a vonatkozó jogszabály szerint.

Jelentkezés

Töltse ki a jelentkezési lapot és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.

További kapcsolódó képzések

Gépészet

Bányagépkezelő II. (Bányagép- és berendezéskezelő II.)

Gépészet

Erőművi kazángépész továbbképzés

Gépészet

Ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő továbbképzés

Menü